Kineziológia oldás tibeti hangtálak ölelésében

2020.02.24

Két csodálatos gyengéd módszer találkozása

Az elménk hatalmas változásokhoz segíthet hozzá belső képeink segítségével, de ehhez elő kell hoznunk őket, szembe kell néznünk velük.  

Gyengéden kísérlek át ezen a folyamaton a hangtálak finom éteri hangjai közt, melyek egy olyan ellazult tudatállapotot hoznak létre, amiben a vizualizált képeink mélyen beépülnek elménkbe. 

A képek gyógyító erejét a tudósok agyi képalkotás vizsgálatával igazolták, bizonyítva, hogy az agyunk képes a változásra, mert az új tapasztalások új idegpályákat hoznak létre benne. Ezek ismétléssel aztán felerősödnek a fókuszált figyelem és a koncentráció segítségével pedig mélyülnek, egészen addig, amíg végül automatikussá válnak.

Így a tudjuk régi elavult mintáinkat, negatív gondolkodásunkat felülírni és fejlődni a vizualizáció, az imagináció által, mindezt a hangtálak gyengéd ölelésében.

Mihael Merzenich idegtudós szerint egy új agytérképet alakíthatunk ki az imagináció technikáival. A módszer alkalmazása  után a régi félelmek felbukkanásakor új gondolatok, viselkedésminták jelennek meg, repertoárunk bővül, képesek leszünk olyan helyzetekben is helytállni, amelyekkel korábban nem birkóztunk volna meg.

Van akinek egy alkalom elég a változáshoz, van, akinek több alkalomra van szüksége ez egyén és probléma függő. Kezeléseim során ráláthatunk a problémáink mögötti okokra. Ez lesz a megoldás felé vezető utunk első lépcsője. Amikor megtörténik ez a "rálátás", új megoldási lehetőségeket látunk meg.  Előfordulhat hogy önmagában elég ez az új nézőpont a változáshoz és hogy el tudjuk engedni a régi fájdalommal, szorongással teli belső képeinket. 

Klienseim arról számolnak be, hogy amikor ez az elengedés megtörténik, akkor ezt az érzést egy egészen mélyről jövő zsigeri felszabadultságként élik át. Vannak komolyabb lelki sebek, ami oldásához több idő kell és több féle módszer. Vizuális technikákat, gyakorlatokat, megerősítéseket, a kineziológia energetikai gyakorlatait, mozdulatsorait használom, melyek aktiválják az elménket a változásra és az új belső kép kialakítására. Az új kép nyugalommal tölt el, a belső békességünk megalapozza belső stabilitást adhat, egy olyan erőt, amihez mindig visszatérhetünk. Segíteni szokott, ha egy szimbólumot is választunk a képhez vagy egy gyakorlatot rendelünk a témához, ami újra aktiválja a folyamatot a kezelés után is. 

Számomra a kezelés nem ér véget a találkozónkkal, fontos az "utólagos figyelem" követem a klienseim útját. Ezzel a szimbólum alkotó technikával is az a célom, hogy ne hagyjalak magadra, ezzel a módszerrel a kezelés után is megkapod a támogatást, erősítést, amikor csak szükséged lesz rá. Veled lesz ez az új belső erőd, amihez a kezeléskor megkapod a hivószót egy szimbólum formájában. 

A kezelés végére létrehozott új belső kép egy jóleső belső érzést, önbizalmat ad, kompetensnek érezzük magunkat az életünkben. Egy új megküzdési stratégiát építünk fel a traumás élethelyzetekkel szemben. Idővel a jóérzések ismerőssé válnak, és elkezdünk bízni abban a képességünkben, hogy meg tudunk küzdeni az éltünk nehézségeivel. 

A hangtálas kineziológia oldás nem tüneteket kezel, hanem képessé tesz arra, hogy megerősödj, egyedül is boldogulni tudj  és egy kiegyensúlyozottabb, örömtelibb életet élhess.