Miért és hogyan használom a ThetaHealing módszert?

2022.10.29

A Theta Healing módszer egyik fontos ismérve, hogy nem kell hinni benne, sammilyen valláshoz, meggyőződéshez nem kötődik. Akkor is működik, ha úgy érzed, a spirituális felfogás nem neked való, hiszen a bennünk működő eltanult és öröklött hitrendszerek a spiritualitáson kívül működnek, minden fejben dől el. 

Neked csak IGENt kell mondanod rájuk. 

A konzultációmon természetesen ezeket a hitrendszereket személyre szabjuk az általad hozott témának, problémának megfelelően, megnézzük egy úgynevezett "ásás" technikával, hol sérültek meg a hitrendszereid, miért lettek olyanok, amik inkább visszafognak a céljaid megvalósításában és megkeressük, pontosan melyek azok, amiket le kellene cserélni. Csereként megfogalmazzuk a számodra építő hitrendszert, a letöltést. Theta állapotban, pedig ezek a pozitív üzenetek az agyba azonnal be is tudnak épülni, mivel ebben az állapotban a kimondott szavakat, átélt érzeteket, elképzelt képeket az agy igaznak, valóságosnak érzékeli és a továbbiakban ennek megfelelően működik tovább.

Itt egy példa egy szorongó, pánikrohamokkal küzdő kliensemnél bevált letöltésre: "Tudom milyen érzés, hogy lehetséges és biztonságos harmóniában élni az életemet és összhangban lenni saját magammal."

A letöltések, olyanok, mint a mantra, vagy, mint gyermekkorunkban a VARÁZSIGÉK. Egyszerűen csak mondd ki, hagyd, hogy hassanak RÁD.

A ThetaHealing szerintem egy varázslatos módszer, ami a gyermeki énünket is felébreszti. Játékos módon álljunk hozzá, ahogyan gyermekként hittünk, hogy bármilyen csoda lehetséges és megtörténhet velünk. Nem kell mindenkinek gyermeki képzelőerővel rendelkeznie, vagy hinnie benne, anélkül is működik. Vesztenivalód nincs, érdemes kipróbálni.

Ezt a módszert nem önmagában, hanem a terápiás folyamat egy részeként alkalmazom, azt tapasztalom, hogy remek mankó és erőforrás lehet.  Hitünk felébresztése a csodákban nagymértékben hozzájárul a gyógyulásokhoz, nagy lendületet adhat a problémájukkal régóta küzdőknek is.