Találkozásom a hangterápiával

2019.12.22

Sokan kérdeztétek, miért foglalkozom a hangtálakkal? Hogyan, miért kezdtem el.

Tíz évig foglalkoztam halmozottan sérült gyermekekkel és autistákkal, és értelmi fogyatékossággal, Down szindrómával élő felnőttekkel. Gyerekcsoportokat vezettem, fejlesztő foglalkozásokat tartottam nekik. A velük való munka során fedeztem fel a hangterápia nyugtató, gyógyító hatásait. Elkezdtem alklamazni a hangtál kezelést, csoportos és egyéni formában is náluk. 

A köztudottan más emberekhez nehezen kapcsolódó autizmus spektrum zavarral élő gyermekek a hangterápiám során szép lassan elkezdtek megnyílni, közeledni. A sokszor agresszív, feszült, hiperaktív fiatalok nyugodtabbá váltak és érdeklődve figyelték a hangszerek játékát. A halmozottan sérült gyermekek viselkedésére is pozitívan hatott a hangfürdő, a passzív, mozgásukban erősen korlátozott gyerkőcök élénkebbé, mozgékonyabbá váltak. A félénk, önbizalom hiányos értelmi fogyatékossággal élők megnyíltak. 


A sérültekkel való munkám lezárult, (természetesen szeretettel várom a fogyatékossággal élőket és szüleiket óráimon, kezeléseimen) azóta főként csoportos hangfürdő meditációkat tartok felnőtteknek és gyerekeknek, egyéni stresszoldó kezeléseket hangterápiával, kineziológiával. Rengetget kaptam, tanultam a sérült emberektől. Nagyon erős empátiával rendelkezem, képes vagyok maximálisan ráhangolódni a másik emberre. Hangtál kezelés közben, mikor a testén van a hangtál, érzem az érzéseit. Ez nagyban segít a megértéshez, és a probléma megoldásához is.

Célom, hogy egy kiegyensúlyozottabb és örömtelibb élet felé vezető önismereti úton kísérjem a hozzám fordulókat ezzel a kineziológia és a hangterápia két gyengéd módszerével, melyeket saját módszerem alapján kombinálva is használok, egyre több sikerélménnyel.